Kirjaudu

3502. Valkovuoto, rinnat, stressi....

Ekaks valkovuoto, mulla ollu jo pidemmän aikaa pahanhajuista mutta en oo kehannu kertoo kellekkään... oon kuvitellu että menee itsestään pois. Uskoisin olevan bakteerivaginoosi: ei kutiamista/kirvelyä vain paha haju +kellertävyys. Miten saisin apua kun en äitillekkään halua kertoa??
Sitten rinnat, mulla on hyvin pienet ja oon kummiskin jo 15v. Harrastan kovasti urheilua ja toivon ettei se ole syy tähän.. miten saisin rintojen kasvun taas käyntiin? Eniten tämä häiritsee itseäni, en pysty näyttäytymään kenellekkään ja tiedän etten pystyisi olemaan pojankaan kanssa.. ärsyttää koska tiedän että useampaa poikaa ei kiinnosta, mutta mua itseä kiinnostaa ja itken aina yksin ongelmieni kanssa... ei niistä saa edes kiinni näytän ihan pojalta...
Muutenkin kova stressi elämässäni, vanhempien ero puskista ja kamalsti riitaa ja kouluhommia ja oon vaan poikki.. kokenut burn outinkin kaksi kertaa.
Yhtenä ongelmana myös nukkuminen, en pysty nukkumaan ilman unilääkkeitä ja niidenkin kanss hanklasti. En enää jaksa kun niin paljon univelkaa, silmäpussitkin kohta räjähtää..
Kaikenlisäks kamalat ulkonäköpaineet...
Kaiken elämäntilanteen ja itseni takia itken miltei joka päivä.. en enää jns
Apua?

Vastaus

Hyvä ettet jää pohtimaan asioita yksin!

Hei!

Viestissäsi sinulla on monta asiaa, joihin kaipaisit apua. Hienoa, että tulit kysymään neuvoa sinua mietityttävistä asioista! Vaikuttaa siltä, että sinulla on paljon stressiä, eikä sen kanssa tarvitse jäädä yksin. On tavallista, että murrosiässä muuttuva keho aiheuttaa ulkonäköpaineita ja epävarmuuden tunteita. Vastaan kysymyksiisi siinä järjestyksessä, kuin ne esitit.

1. Kerrot, että sinulla on ollut jo jonkin aikaa pahanhajuista ja kellertävää valkovuotoa. Epäilet itse bakteerivaginoosin mahdollisuutta.

Koska sinulla on ollut tavallisuudesta poikkeavia oireita pidemmän aikaa, kannattaa sinun varata aika lääkärin vastaanotolta asian selvittämiseksi. Voit soittaa omalle terveysasemallesi ajan varaamiseksi. Voit lukea alla olevan linkin kautta siitä mitä lääkärin vastaanotolla tapahtuu.

2. Toisena asiana sinua huolettaa rintojesi pieni koko. Urheilet paljon ja mietit, voiko se vaikuttaa rintojesi kokoon. Suuri osa rintojen koosta muodostuu rasvakudoksesta. Urheilu voi näin vaikuttaa välillisesti rintojen kokoon, jos liikunnan myötä rasvakudoksen määrä on pieni. Kaikkien kehot ovat yksilöllisiä, eikä rintojesi koko välttämättä liity urheiluharrastukseesi, vaan myös perimällä on merkitystä.

Jos liikunta on sinulle mieluista, kannattaa harrastusta pitää yllä. Kaikki naiset ovat omanlaisiaan, ja erilaisia rintoja on yhtä paljon kuin naisiakin. Samalla tavoin pojat ovat yksilöllisiä, eikä kaikkia poikia kiinnosta suuret rinnat. Kehosi on vielä kehittymässä, ja rintojesi muoto ja koko muuttuvat vuosien kuluessa. Rintojen ulkonäköön ei voi itse juurikaan vaikuttaa, siksi olisi tärkeää opetella hyväksymään itsensä sellaisena kuin on.

3. Kolmantena asiana tuot esiin vanhempiesi eron, joka aiheuttaa sinulle stressiä ja uniongelmia. Kerrot, että tilanteeseen liittyy paljon riitoja. Erotilanteet ovat vaikeita kaikille. Ero ei kuitenkaan ole sinun syysi. Olisi hyvä, jos voisit jutella tunteistasi vanhempiesi kanssa. Voisit vaikka tulostaa tämän vastauksen ja näyttää vanhemmallesi, jos keskustelun aloittaminen tuntuu siten helpommalta.

Jos sinusta tuntuu, ettet voi puhua vanhempiesi kanssa, olisi sinun hyvä keskustella asiasta jonkun muun luotettavan aikuisen, kuten kouluterveydenhoitajan kanssa. Tarvittaessa terveydenhoitaja voi ohjata sinut juttelemaan koulukuraattorin tai –psykologin kanssa. Kouluterveydenhoitaja voisi auttaa sinua myös uniongelmiesi kanssa, jotta saisit kunnolla nukuttua. Stressitilanteissa olisi tärkeä saada riittävästi unta.

Tule vielä neuvonta-chatiimme keskustelemaan. Usein kuulluksi tuleminen ja mieltä painavista asioista keskusteleminen parantavat oloa. Ethän jää asiasi kanssa yksin? Neuvonta-chatin ja sen aikataulun löydät Nuorten nettisivuilta.