Kirjaudu

2745. Rinnat

Hei! Mua on ruvennut hiukan huolestuttamaan mun rinnat... Oon 14 vuotias, kuukautiset alkanut, normaalikokoinen tyttö jonka rinnat ovat "kolmiomuotoiset" ja täynnä raskausarpia..Se tässä huolestuttaa, että kasvaako ne enään vai jäävätkö me tälläisiksi? Ja saako niitä raskausarpia pois? Rintojen koko on 75/B ja äidillä ja isosiskolla on isommat rinnat eikä tälläisiä "kolmionmuotoisia" Kuukautiset siis alkoivat vuosi sitten keväällä ja mulla ei tullut sitten puoleentoista kuukauteen kuukautisia (kuulautisia oli sitä ennen tullut n. 2kk ennen tätä) Tällä hetkellä tulee ihan normaalisti. Eihän tämä merkitse että olisi kehityshäiriö tms.? Rintani olivat pari viikkoa sitten arat nännien kohdista ja nännit oli kehittynyt hiukan, mutta ei sitä niin kauheasti huomaa. Kasvaako rinnoistani pyöreänmuotoiset? Vai jäävätkö ne tälläisiksi? Saako raskausarvet pois?

Vastaus

Kuulostaa siltä, että kaikki on kehityksessäsi normaalisti

Hei, mietit rintojasi. Kerrot että rintasi ovat "kolmionmuotoiset" ja niissä on raskausarpia.

Kysyt, kasvaako rintasi. Kyllä ne mitä todennäköisemmin siitä vielä kehittyvät, sillä murrosikäsi on vielä kesken. Kehosi kasvaa, muuttuu sekä kehittyy edelleen ja kokonaisuudessaan rintojen kehitys kestää 3-5 vuotta. Rinnat ovat kasvuvaiheessa usein arat, jopa kipeät eli kertomasi kuulostaa tavanomaiselta.

Jokaisella naisella on myös omanlaiset rinnat, joten on vaikeaa sanoa millainen rinnan muoto sinulle kehittyy. Voi olla että rinnat kehittyvät samankaltaisiksi kuin mitä sisarellasi ja äidilläsi. Tai ne kehittyvät muunlaisiksi, on mahdotonta sanoa. Anna itsellesi aikaa kehittyä. Luethan lisää rinnoista, niiden kehityksestä ym. nuorten nettisivujen artikkeleista osiossa: Murrosikä > Tytön keho > rinnat.

Kysyt myös raskausarvista. Nämä ihon venymiseen liittyvät arvet ovat tavallisia niin nuorilla kuin aikuisillakin. Ne voivat tulla miltei mihin päin kehoa ja usein juuri sinne, mihin kertyy paljon rasvaa kuten rinnat, ja reidet. Lue ohesta toisen nuoren samankaltainen kysymys aiheesta raskausarvet.

Joidenkin ihotyyppi on sellainen, että näitä juovia voi tulla helpommin. Mitään nopeaa ratkaisua arpien vaalenemiseen ei ikävä kyllä ole, vaan tähänkin auttaa aika jolloin arvet pääosin vaalenevat ja ohenevat.

Epäsäännöllinen kuukautiskiertokin kuulostaa tavalliselta. Voi mennä vuosia, ennen kuin kuukautiskierto tasaantuu tai se voi olla aina epäsäännöllinen.

Lue lisää murrosiän kehityksestä tietopankeista. Jos kaipaat lisäkeskusteluapua, varaa ilmainen ja nimetön nettivastaanottoaika joten voidaan jutella siellä lisää!