Kirjaudu

3800. Raskaus E-pillereistä huolimatta

Hei!
Minulla on suurta huolta siitä, että olisin raskaana e-pillerien säännöllisestä syömisestä huolimatta. Kumppanini kanssa en tehnyt muuta kuin kosketellut häntä, ja sitäkin vain pari kertaa ilman siemensyöksyä tai edes lähellekkään sitä.
Kävin noin 2 viikkoa sitten verikokeissa sairauden takia, mutta kaikki tieto mitä siitä sain, ei viitannut raskauteen, vaikka "yhdynnästä" oli kulunut jo noin kolme viikkoa. Onko verikoe tarpeeksi hyvä huomaamaan raskauden, vaikka ei erikseen pyytäisikään lääkäriä tutkimaan sitä? (Sillä unohdin kysäistä).
Pelkään pahinta, vaikkakin raskauden todennäköisyys on mitättömän pieni. Kuukautiset tulivat juuri oikeaan aikaan, mutta kun pidin ennen sitä tauon kuukautisista e-pillereillä, oli kuukautis kivut hyvinkin kovat kahtena ensimmäisenä päivänä ja vuoto vähäistä.
Minulla ei ole mitään raskauteen viittaavia oireita, muuta kuin se, että vatsa tuntuu isommalta. En tiedä voiko se johtua valtavasta stressistä mitä minulla on, vai vaan siitä että ylireagoin, mutta toivon pikaista vastausta.

Vastaus

Raskaus voi alkaa yhdynnässä jossa ei ole käytetty ehkäisyä

Hei, kiitos viestistäsi. Olet huolissasi raskauden mahdollisuudesta. Kuvailemasi tilanne ei ole yhdyntä. Raskaus alkaa tyypillisesti yhdynnässä, jossa ei ole käytetty raskaudenehkäisyä kuten kondomia tai e-pillereitä. Yhdynnässä miehen penis työnnetään esimerkiksi emättimeen. Lue raskauden alkamisesta lisää, nettisivuiltamme: Ehkäisy > Raskaus > Raskauden alkaminen.

Kerroit käyneesi verikokeissa. Lääkäri ei erikseen tutki verinäytteestä raskaushormoneja, jos sitä ei häneltä pyydä. Raskaustestejä voi tehdä luotettavasti myös apteekista ostettavilla raskaustesteillä. Tällöin raskaus todetaan virtsasta. Raskautta ei voi päätellä oireista. Vain tekemällä raskaustestin tietää, onko raskaana vai ei. Lue raskaustestistä lisää Nuorten Nettisivuilta: Ehkäisy >raskaus>raskaustesti

On hyvä, että käytät e-pillereitä joka on tehokas raskaudenehkäisytapa. E-pillerit eivät kuitenkaan suojaa seksitaudeilta. Lue seksitaudeista lisää: Ehkäisy > seksitaudit.

Jos sinulla kysyttävää tästä tai muista aiheista, tulethan neuvontachattiimme. Chat aikataulut löydät Nuorten Nettisivujen etuosiosta. Ohessa myös pari muutakin kysymys & vastausparia, jotka liittyvät aiheeseesi.