Kirjaudu

610. Raskauden mahdollisuus

Apua! Olen 15-vuotias tyttö ja harrastin poikaystäväni kanssa seksiä ilman ehkäisyä viikko sitten, sillä minulla ei ollut silloin kuukautisia! Nyt kuitenkin viikon tämän jälkeen huomasin kuukautisteni alkaneen. Onko mahdollista että olisin raskaana??? auttakaa mua, oon aivan paniikissa!!

Vastaus

Hei!

Raskauden alkaminen on aina mahdollista, kun harrastaa seksiä ilman ehkäisyä. Todennäköisesti et ole raskaana, jos kuukautisesi ovat yhdynnän jälkeen alkaneet, mutta ainoa tapa varmistaa asia, on tehdä raskaustesti. Voit tehdä testin 3 viikkoa yhdynnän jälkeen, jos testi on silloin negatiivinen, voit olla huoletta. Raskaustestejä saat apteekista, ilman reseptiä.

Kirjeesi perusteella suosittelen, että varaisit itsellesi mahdollisimman pian ajan ehkäisyneuvolaan, tai vastaavaan terveydenhuollon palveluun, ja menisit keskustelemaan juuri Sinulle sopivasta raskaudenehkäisymenetelmästä. Kun seksiä harrastaa, on erittäin tärkeää huolehtia ehkäisystä. Ehkäisyn käyttö on pieni vaiva siihen nähden, kuinka paljon se antaa suojaa. Silloin kun ehkäisyä ei käytetä, on myös aina olemassa seksitautientarttumisen riski, jos toisella on ollut aikaisempia seksikumppaneita.
Rohkaistuthan hoitamaan ehkäisyasiasi kuntoon!