Kirjaudu

3941. Orgasmini

Olen 17-vuotias tyttö ja saan yhdynnässä orgasmeja helposti ainoa asia on se, etten tunne niitä enkä huomaa edes ennenkuin kumppanini sanoo asiasta tai jotenkin muuten. En ole koskaan onnistunut saamaan orgasmia itse, mutta haluaisin itsetyydyttämällä saada sen. Onko jokin vialla, koska olen saanut käsityksen, että naisen orgasmi olisi kuin ilotulitus tai vastaava ja miten voisin saada orgasmin omin konstein vai onko sille jotain ohjeita.

Vastaus

Orgasmin saaminen ei ole yksinkertaista

Kiitos viestistä!
Kuten varmaan tiedätkin jo, orgasmin kokeminen on aina yksilöllistä. Siihen miten orgasmin saa tai miltä sen pitää tuntua ei ole ohjeita eikä sääntöjä.

Elokuvista, mediasta ja pornosta on helppoa saada käsitys, että orgasmi olisi kuin ilotulitus. Oikeassa elämässä kuitenkin on usein toisin. Orgasmin saaminen ei ole yksinkertaista. Varsinkaan silloin, kun seksi kumppanin kanssa on vielä tuore juttu. Turvallisuuden tunteen ja luottamuksen lisääntyessä, myös orgasmin kokeminen saattaa helpottua ja onnistua. Orgasmin voimakkuus vaihtelee joka kerta. Laukeamisen herkkyys tai vaikeus vaihtelee yhtä lailla. On kovin tavallista, että nainen ei saa orgasmia lainkaan yhdynnässä.

Jokaisella on vastuu omasta nautinnosta ja siksi on tosi hyvä, että haluat kokea orgasmin itsetyydytyksellä. Se on mainio tapa tutustua omaan kehoon ja sen reaktioihin. Kun löytää kehostaan kohdat ja tavat, joilla koskettaa, on helpompi neuvoa myös kumppania.

Joskus orgasmin kokemiseen liittyvät odotukset saavat aikaan suorituspaineita, jotka itsessään voivat olla esteenä orgasmin kokemiselle.

Orgasmi ei ole onnistuneen seksin mittari. Tärkeintä on, miltä itsestä tuntuu ja miten seksin kokee. Seksi voi olla nautinnollista ja siitä voi saada mielihyvää, vaikka orgasmin saaminen ei onnistu.

Olet tervetullut myös Neuvontachatiimme, jossa voimme jutella asiasta lisää.

Kysymykseen vastasi: Väestöliiton asiantuntija6 – 19.1.2018