Kirjaudu

3567. Noloo

Moi, minulla on ollut oireeton hpv-virus joka aiheutti poikaystävälleni kondyloomia peniksen varteen. Hän sai lääkkeeksi Condylinea. Näpyt ilmestyivät kesällä ja lääkäriin hän meni joulukuussa, sillä emme uskoneet tämän olevan mikään ikävä juttu. Ehkäisynä käytimme ennen diagnoosia e-pillereitä. Nyt kun poikaystävälläni on condyline-hoito menossa, niin kuulemma meidän pitää käyttää kondomia? Tärkein kysymys on, milloin kondomin voi jättää pois? Jossain luki että vakituisessa suhteessa molemmilla on todennäköisesti tartunta, joten tarvitseeko meidän käyttää kumia? Entä jos annan poikaystävälleni suuseksiä?

Vastaus

Kannattaa jutella vielä uudestaan lääkärin kanssa

Hei!

Kysyt asiaa, johon ei oikein ole olemassa yhtä oikeaa vastausta.

Kerrot, että virus on todennäköisesti tarttunut sinulta poikaystävällesi, että teillä kummallakin on virustartunta.

Condylinehan ei tapa viruksia, se vain kannustaa kehon luonnollisia puolutusmekanismejä aktiiviseksi viruksen nujertamiseksi. Virustulehduksista 80-90% paranee itsestään ajan mittaan. Ikävä kyllä, mistään ei oikein voi päätellä, koska tulehdus on täysin parantunut ja milloin tarttuminen loppuu.

Mistään ei myöskään voi tietää, missä kaikkialla virustulehdus on. Jos olette aikanaan harrastaneet suojaamatonta suuseksiä, on mahdollista, että virusta on myös suun ja nielun limakalvoilla.

Ohje käyttää kondomia on yritys varmistaa, että virustulehdus ei tarttuisi uusiin paikkoihin ja ehkä takaisin, jo tartunnasta parantuneelle alueelle. Kondomi ei suojaa aivan täysin tartunnalta, koska se ei peitä kaikkia niitä ihon ja limakalvon osia, joissa virusta voi olla. Kuitenkin se on paras keino, joka suojautumiseen on.

Kannattaa toimia niin kuin teitä on ohjeistettu, eli hoidon aikana käyttäkää kondomia ja suuseksissäkin sitä olisi hyvä käyttää.

Koska teema on kimurantti ja netissä on hankalaa vastata täydellisesti seikkaperäisesti, kannustaisin sinua juttelemaan uudestaan lääkärin kanssa asiasta. Saat varmasti juuri teidän tilanteeseen sopivat tiedot.