Kirjaudu

3268. Mielihyvä

Mikä on itsetyydytys ja miten sitä toteutetaan?

Vastaus

Itsetyydytys on tapa tuottaa itselle nautintoa

Itsetyydytys on tapa tuottaa itselle mielihyvän, tyydytyksen ja nautinnon kokemusta. Se tapahtuu usein hyväilemällä omia sukupuolielimiä tai omaa kehoa. Hyväilemisen lisäksi mielikuvitus eli itselle hyvää oloa tuovien tai kiihottavien asioiden ajattelu tai unelmointi liitetään tiiviisti itsetyydytykseen.

Mikäli sukupuolielimiään hyväilee ja samalla ajattelee esimerkiksi jotain omasta mielestään tylsää asiaa, voi tuntua siltä, ettei itsetyydytyksestä saa minkäänlaista nautintoa. Tämän takia moni unelmoi tai haaveilee esimerkiksi jostain toisesta henkilöstä, johon on ihastunut, tai mielikuvissaan tekee jotain sellaista, jonka kokee kiihottavana (esimerkiksi ihastuksen kanssa lähekkäin oleminen, suuteleminen, toistensa hyväily).

Itsetyydytys on hyvä tapa tutustua omaan kehoon ja siihen, millainen koskettelu tuntuu hyvältä, miten oma keho kiihottuu ja miltä kiihottuminen tuntuu. Toisilla itsetyydytys päättyy orgasmiin eli voimakkaaseen hyvänolon tunteeseen kehossa ja mielessä. Orgasmi voi tuntua aaltomaisena mielihyvän tunteena kehossa, joka usein alkaa sukupuolielimistä ja etenee sitä kautta muuallekin kehoon.

Itsetyydytystä ei oikeastaan voi opettaa eikä itsetyydyttämiseen voi antaa yksityiskohtaisia ohjeita. Jokainen oppii harjoittelemalla ja kokeilemalla itse ne asiat, mitkä juuri hänestä tuntuvat hyvältä ja kiihottavalta. Itsetyydytys on jokaisen henkilökohtainen asia ja sen takia on tärkeää, että sitä voi tehdä omassa rauhassa.

Toisinaan henkilöt, joilla on seksiä keskenään, voivat haluta itsetyydyttää toistensa läsnä ollessa. Tällöin he ovat yhteisestä sopimuksesta päättäneet siitä, että he sallivat kumppanin nähdä oman itsetyydytyksen.

Lisää tietoa itsetyydytyksestä voit käydä lukemassa nuorten sivujen kohdasta: Seksi > Mitä seksi on > Itsetyydytys, sekä alla olevista linkeistä. Halutessasi voit tulla keskustelemaan aiheesta lisää nettivastaanotollemme tai chatiin.