Kirjaudu

4077. Menkat ja uiminen

Oon siis 12-vuotias ja menkat tullu 6 kertaa. Olisin menossa järveen uimaan neljän päivän päästä ja huomasin tänään että minulla oli tullut vähän ruskeaa/punertavaa vuotoa että onko alkamassa menkat vai voiko olla jotain muuta? Mulla pitäis tulla menkat vasta n. kymmenen päivän päästä. Ja voinko mennä järveen menkkojen kanssa jos käytän esim. Jotain tamppoonia tai kuukuppia? Vai voiko siitä tulla joku tulehdus ( menkkojen aikana uimisesta siis )

Vastaus

menkkojen aikana voi uida

Hei,

kiitos viestistäsi! Kuukautisesi ovat vasta alkaneet ja niiden kierto voi vaihdella vielä hyvinkin paljon. Kertomasi verensekainen vuoto voi olla alkavaa kuukautisvuotoa tai se voi olla keskellä kiertoa tulevaa, ohi menevää, tiputteluvuoroa.

Kuukautisten aikana voi uida. Jos kiusana on kuukautiskivut, voi uiminen jopa helpottaa oloa. Jos vuoto on vain hyvin niukkaa, ei järvesssä uimisen ajaksi välttämättä tarvitse suojaa ollenkaan. Runsaamman vuodon kanssa on mukavampaa olla jos käyttää tamponia tai kuukuppia. Tamponin ja kuukupin käyttöä on hyvä hieman harjoitella, se voi olla alkuun jännittävää ja jännittäessä tamponin tai kupin laitto on vaikeaa. Käythän lukemassa sivuiltamme kuukautisista ja kuukautissuojista osiosta: Murrosikä > tytön keho > kuukautiset.

Uimisen jälkeen on hyvä käydä pesulla ja vaihtaa tamponi tai laittaa puhdas side.

Mukavia uintihetkiä!