Kirjaudu

2516. Jälkiehkäisy ja verinen vuoto

Olen 18-vuotias nuori naisen alku. Jouduin turvautumaan jälkiehkäisyyn (Norlevo) 14.2. kun kondomi rikkoutui ja jälkiehkäisyn hain n. 16h vahingon jälkeen. Kuukautiseni alkoivat 23.2. mikä on noin 3 päivää aikaisemmin kuin normaalisti. Kuukautiset kestivät 6 päivää. Tein vielä varmuudeksi raskaustestin 3.3. ja testi näytti negatiivista. Harrastin seksiä uudelleen 7.3. ja jälleen kerran jostain syystä kondomi meni rikki. Jouduin taas turvautumaan jälkiehkäisyyn (Norlevo) jonka hain n. 11h vahingon sattumisen jälkeen. 12.3. minulla alkoi kuukautisten kaltainen verinen vuoto, joka on kuitenkin hieman niukempaa, ei ole kuukautiskipuja ja oikeiden kuukautisten pitäisi alkaa vasta yli viikon päästä.Onko tämä normaalia? Tiedän kyllä että jälkiehkäisypilleri on melkoinen hormonipommi, joka voi sekoittaa kierron ja varsinkin nyt kun olen joutunut ottamaan niitä kaksi näin lyhyellä aikavälillä. Milloin voin aikaisintaan tehdä raskaustestin? Onko syytä huolestua? Kiitos paljon jo etukäteen.

Vastaus

Osta raskaustesti ja käy tarvittaessa seksitautitesteissä

Hei, kysyt jälkiehkäisypillereistä ja mahdollisesta raskaudesta.

Olet toiminut oikein, kun olet ottanut jälkiehkäisypillerin riskitilanteen jälkeen.

Jälkiehkäisypillerit voivat aiheuttaa ylimääräistä veristä vuotoa, kuten itsekin totesit. Ajankohta, jolloin raskaustesti kannattaa tehdä on noin 3 viikkoa siitä, kun käytit toisen kerran jälkiehkäisytabletin, eli viikon 13 loppupuolella.

Muistathan, että jos sinulla tai seksikumppanillasi on ollut suojaamattomia yhdyntöjä, on myös seksitautiriski olemassa eli jos tarvetta on, käythän /käyttehän testeissä.

Mietin sitä, miksi kondomi on mennyt rikki. Liukastusvoiteen käyttö vähentää rikkimenemisen riskiä, eli ehkä sellaisen ostaminen voisi olla hyvä idea. Liukastusvoidetta voi ostaa muun muassa päivittäistavarakaupoista tai apteekista. Jos kondomi on ollut väärän kokoinen, sekin voi olla syy sille, miksi se ei yhdyntätilanteessa pysy ehjänä.

Harkitse myös, olisiko säännöllinen hormonaalinen ehkäisy kohdallasi mahdollista.


Jos tarvitset keskusteluapua varaa nettivastaanottoaika nuorten netin etusivulta.