Kirjaudu

4008. herpes

Hei,

Olen 18-vuotias tyttö. Kysymykseni koskee huuliherpestä. Minulla on aikaajoin huuliherpes huulessani. Viime viikolla harrastimme poikaystäväni kanssa seksiä ja minulla oli huuliherpes rakkula huulessani. Unohdin tämän hetkeksi ja laitoin omaa sylkeäni alapäähäni ennen seksin harrastamista, koska olin kuiva. Kysymykseni on siis onko nyt mahdollista, että oma huuliherpekseni tarttui alapäähäni syljen mukana?? Voiko minulla olla nyt ikuisesti herpes alapäässäni. Kuinka todennäköistä kyseinen tilanne on? Tämä vaivaa minua todella paljon, kiitos vastauksesta.

Vastaus

Huuliherpeksestä

Hei!

Periaatteessa viruksien siirtyminen yläpäästä omaan alapäähän on mahdollista, joskin kehon tuottamat vasta-aineet tätä kyllä myös jarruttavat.

Kovin todennäköistä tämä ei ole tässä kuvaamassasi tilanteessa, jossa et ole varmaankaan hangannut huulirakkulaa sormin ja sitten hangannut alapäätä. Syljessä virusta ei todennäköisesti ole tartuttavia määriä.

En siis olisi asiasta kovin huolissaan. Vointia kannattaa tarkkailla ja jos alapäähän ilmaantuu kipeitä haavaumia, pitää tietenkin käydä lääkärissä.

Voit tulla juttelemaan asiasta neuvontachatiin vielä lisää.