Kirjaudu

3577. Hei apua !!!

Olen 14 v poika joka oli yhdynnässä tytön kanssa n.puoli kuukautta sitten ja kondomi oli käytössä mutta se oli hieman löysä siten että se lähti mykkyrälle aina vällillä mutta kuitenkin siten että sen "suu aukko " oli koko ajan kiinni peniksessäni mutta tänään tyttöystäväni laittoi visstiä että voiko olla mahdollista että hän on raskaana koska hänen kuukautiset eivät ole ajallaan vaan 3 päivää jo myöhässä .....joten voiko olla mahdollista .....pelottaaa ...... voisinko saada tähän nopeasti vastauksen......!!!!!

Vastaus

Mahdollinen raskaus selvitetään tekemeällä raskaustesti

Hei, hieno kun tulit kysymään asiasta, joka sinua huolestuttaa. Kertomasi perusteella, on mahdotonta sanoa, onko raskaus alkanut mutta onneksi asiaa voidaan selvittää. Toisinaan tyttöjen kuukautiset voivat olla myöhässä, varsinkin jos tyttöystäväsi on vähän jännittynyt raskauden mahdollisuudesta. Raskaustesti on ainut menetelä, jollan asian voi ratkaista. Sen voi tehdä, heti kun kuukuatiset ovat myöhässä.

Mietin, että paras vaihtoehto nyt olisi se, jos hakeutuisitte yhdessä esimerkiksi kouluterveydenhoitajan luo. Siellä tyttöystäväsi tekisi raskaustestin. Olisi tärkeää, etten ennen testiä tyttöystäväsi olisi ollut virtsaamatta noin 3 tuntia.

Terkkarilla raskaustestin tekeminen on ilmaista ja saatte siihen aikuisen ammattilaisen apua sekä tukea. Terveydenhoitajalla voitte myös pohtia yhdessä ehkäisyyn liittyviä aiheita.

Toinen vaihtoehto on, että ostatte kaupasta tai apteekista raskaustestejä. Koska yhdynnästä ei ole vielä kolmea viikkoa, tehkää testi joka viikko, jos kuukautisia ei ole tullut ja testi näyttää negatiivista. Lukekaa lisää raskaustesteistä Nuorten Nettisivuilta osiosta: ehkäisy > raskaus > raskaustesti.

Kertomasi perusteella, kuulostaa siltä että kondomi ei ole ollut aivan oikean kokoinen tai sen käytössä on ollut muita vaikeuksia. Suosittelen, että löydätte sinulle oikeanlaisen kondomin, ennen kuin olette seuraavan kerran yhdynnässä. Oikea kondomikoko löytyy kokeilemalla tai voit lukea aiheesta täältä: kondomishop.fi > kondomit > oikea koko.

Luethan kondomeista lisää Nuorten Nettisivuilta osiosta Ehkäisy > ehkäisymenetelmät > kondomi

Jos haluat jutella aiheesta lisää, soitathan vaikka Poikien Puhelimeen joka [size= 10px]päivystää ma - pe kello 13–18 numerossa 0800 94 884. Puhelu on soittajalle maksuton ja soiton voi tehdä täysin anonyymisti.[/size]