Kirjaudu

3805. Häpeän alapäätäni

Eli oon 15 vuotias tyttö ja mua häiritsee tosi paljon kun en tiedä onko mun alapää normaali vai ei. Valkovuoto on omastamielestä jotenkin kirpeän hajuista, mutta en tiedä miltä sen normaalisti kuuluisi haista, mutta omasta mielestäni haju on paha. Sama juttu on koko alapäässä, koska tuntuu, että se haisee pahalta. Mulla on aika isot häpyhuulet, jotka hävettää mua tosi paljon ja en voi käyttää kaikkia kivoja uikkareitakaan, koska niistä näkyy läpi. Saako mihinkää leikkaukseen mennä tämänikäisenä, koska toi asia hävettää tosipaljon mua? Jätin poikaystäväni sen takia, koska en pysty harrastamaan seksiä ku häpeän vartaloani niin paljon.

Vastaus

Häpyhuulet ovat yksilölliset, niin kuin ihmisetkin

Moikka, kiitos kysymyksestäsi! Pohdit asioita, jotka mietityttävät useita nuoria iässäsi. Mietit, onko kehossasi kaikki niin kuin kuuluukin, mietit häpyhuuliasi ja sitä miltä valkovuodon pitäisi tuoksua.

Valkovuoto tuoksuu usein miedolta, välillä tuoksu voi olla vähän happama (kuten piimä) tai siinä voi olla vähän kirpeääkin tuoksua. Valkovuodon tuoksun vaihtelevuus riippuu paljon kuukautiskierrosta ja siihen liittyvistä hormoneista. Jos valkovuoto ei ole kokkareista tai esimerkiksi vihertävää, eikä emätintä kirvele tai kutise, on kaikki niin kuin kuuluukin. Emätin tuoksuu aina joltain, se on normaalia ja jokaisella on oma tuoksunsa.

Mietit häpyhuuliasi, jotka nekin ovat jokaisella aivan omanlaisensa. Jokaisella ihmisellä on toisiinsa verrattuna erilaiset rinnat, kehonmuodot ja kasvot, niin myös häpyhuulet. Jos kuitenkin koet, että häpyhuuliin liittyy esimerkiksi erilaisia haittoja kuten hankauskipua, siinä tapauksessa asiasta kannattaa keskustella lääkärin kanssa.

Häpyhuulet korostuvat, kun käyttää uimapukua jotka ovat haaroista tiukemmat. Kirjoitat että sinua hävettää häpyhuulesi uimahallissa. Oletko kokeillut toisenlaisia uimapukuja tai uimahousuja, joissa olisi enemmän kangasta tai jotka olisivat haaroista hiukan väljemmät?

Jos on seurannut pornosta muiden alastomia kehoja, jossa näytetään vain yhdenlaista anatomiaa voi luulla, että vain sellainen keho on normaali. Se ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Ehkä voisitkin pohtia sitä, että mistä olet saanut ajatuksen siitä, etteivät häpyhuulesi ole ok. Käythän kurkkaamassa Nuorten Nettisivujen Murrosikä- osiosta: Tytön keho > häpyhuulet > häpyhuuligallerian, jossa on esitelty erilaisia häpyhuulia.

Viestissäsi kerrot vahvasta häpeän tunteesta, voisit hyötyä keskusteluavusta. Tule ilmaiseen chattiimme, jonka aikataulut löydät Nuorten Nettisivuilta. Ohessa myös toisen nuoren samankaltainen kysymys & vastaus.